Οι λέξεις κώδικα κρουαζιερόπλοιων που πρέπει να γνωρίζετε πριν από το επόμενο ταξίδι σας

Οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια έχουν σκληρή δουλειά. Ενώ αντιμετωπίζουν συνεχώς έντονες καταστάσεις, αναγκάζονται να τις αντιμετωπίσουν με τον πιο ήρεμο και πιο ήσυχο τρόπο.

Για να αποφευχθεί ο πανικός με τους επιβάτες όταν προκύψουν σοβαρές περιστάσεις, το προσωπικό σε κρουαζιερόπλοια έχει αναπτύξει ένα μυστικό λεξιλόγιο για να επικοινωνούν μεταξύ τους με απόρρητο τρόπο.

Εάν έχετε ακούσει ποτέ κάποια από τις λέξεις κώδικα που χρησιμοποιούνται στο κατάστρωμα στο παρελθόν, τότε μάλλον ακόμα αναρωτιέστε τι εννοούν.

Ο έμπειρος ταξιδιώτης Brandon Presser ενημέρωσε το Bloomberg τόσο για τους αβλαβείς όσο και για τους πιο σχετικούς κώδικες που έμαθε όταν έγινε διευθυντής κρουαζιέρας για μια εβδομάδα.

Οι περισσότερες κοινές λέξεις κώδικα που χρησιμοποιούνται καθημερινά είναι αβλαβείς. Μπορούν να περιλαμβάνουν ένα ” 30 – 30 ” που απλά σημαίνει ότι έχουν πάρει τηλέφωνο την ομάδα συντήρησης για να καθαρίσει ένα χάος που δημιούργησε κάποιος επιβάτης ή, το πιο δυσάρεστο κάλεσμα, το ” PVI ” που σημαίνει ότι κάποιος επιβάτης έκανε ένα δημόσιο εμετό. Αν ακούσετε αυτό το κάλεσμα μέσω του ηχείου στο πλοίο σας, ίσως να θέλετε να αποφύγετε την περιοχή αυτή για λίγο!

Ενώ η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα για τους εργαζόμενους σε κρουαζιερόπλοια, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα πολλά πράγματα να πάνε στραβά σε ένα πλωτό ξενοδοχείο. Έτσι, όταν μια κατάσταση αρχίζει να μην πηγαίνει πολύ καλά, το προσωπικό αναμένεται να ανταποκριθεί αμέσως για να επιλύσει την κατάσταση.

Ένας ” Κόκκινος Κώδικας ” δηλώνει την εμφάνιση ιών ή ασθενειών. Αυτό σημαίνει ότι όλο το προσωπικό πρέπει να κρατήσει όλους τους άρρωστους επιβάτες αποκλεισμένους στα δωμάτιά τους και να ξεκινήσει ένα βαθύ καθαρισμό του σκάφους για την πλήρη απολύμανση της περιοχής. Αυτό θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μια κλήση ” Alpha ” που σημαίνει ότι υπάρχει επείγουσα ιατρική κατάσταση στο πλοίο.

Η πιο φοβερή κλήση για κάθε εργαζόμενο σε πλοίο είναι ” Όσκαρ “, που σημαίνει ότι ένας επιβάτης έχει πέσει στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον σχετικά βιβλία για τα κρουαζιερόπλοια, αν κάποιος πέσει στη θάλασσα, οι υπόλοιποι επιβάτες μπορεί να αισθάνονται ότι οι κινήσεις του πλοίου σταματούν και γυρίζουν.

Μόλις ένα άτομο πέσει στην θάλασσα, το πλήρωμα θα χτυπήσει ένα κουμπί για να εντοπίσει την ακριβή θέση του συμβάντος για να επιστρέψει το πλοίο και να διεξαγάγει μια ολοκληρωμένη αναζήτηση και διάσωση.

Άλλοι επικίνδυνοι κώδικες που μπορεί να ακούσετε μπορεί να περιλαμβάνουν το ” Bravo ” εάν υπάρχει πυρκαγιά, και σε περίπτωση εκκένωσης ” Kilo ” θα καλέσει το προσωπικό να αναφερθεί στις θέσεις έκτακτης ανάγκης τους. Μια πιο ανησυχητική κλήση είναι η ” Echo “, που σημαίνει ότι το πλοίο είτε παρασύρεται είτε αντιμετωπίζει πιθανή σύγκρουση με ένα άλλο σκάφος.

Ενώ οι πιό επικίνδυνοι κωδικοί είναι λιγότερο πιθανό να ακουστούν από τους επιβάτες, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να τους γνωρίζουμε για γενική ασφάλεια ή ακόμα και μόνο για να αποφύγουμε την επίφοβη κλήση για τον δημόσιο εμετό λόγω ναυτίας!