Παρακολουθήστε τις περιπέτειες ενός μικροσκοπικού πειρατικού πλοίου καθώς ταξιδεύει από τη Σκωτία στην Αμερική

Τον Μάιο του 2017, δύο αδέλφια από το Aberdeenshire στη Σκωτία έβαλαν ένα παιχνίδι πειρατικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Peterhead. Εμπνευσμένο από την ιδέα της αποστολής μηνύματος σε μπουκάλι, οι Ollie και Harry Ferguson, ήταν ενθουσιασμένοι για να δουν πού θα έφτανε το πλοίο (που ονομαζόταν “Περιπέτεια”). Ένα χρόνο αργότερα, και μετά από μια περιπέτεια που το έφερε μέσω της Σκανδιναβίας, το πλοίο τραβάει τώρα τις θάλασσες του Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού σε μια προσπάθεια να φτάσει μέχρι την Αμερική.

Το Adventure, τώρα εξοπλισμένο με μια συσκευή εντοπισμού GPS που επιτρέπει στους ανθρώπους να ακολουθήσουν τη διαδρομή τους μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας, προχώρησε σε κάποιες έξυπνες τροποποιήσεις πριν ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης αντιστάθμισης για να παραμείνει σε όρθια θέση και γεμίσματος από πολυστυερίνη. Κατά την έξοδο από τη Σκωτία, έφερε ένα μήνυμα που ρώτησε οποιονδήποτε βρήκε το σκάφος να το επιστρέψει στη θάλασσα μετά την καταγραφή όπου πήγε. Με τη βοήθεια ρεύματος, ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Δανία, όπου το βρήκε μια οικογένεια που έβγαλε φωτογραφίες μαζί του πριν το επιστρέψει στο νερό. Από εκεί, πήγε στη Σουηδία, όπου βρέθηκε σε ένα δέντρο από μια γυναίκα σε μια βάρκα που έκανε κάποιες επισκευές πριν ξεκινήσει ένα ακόμη ταξίδι, αυτή τη φορά στη Νορβηγία.

Η ιστορία της Περιπέτειας σύντομα διαδόθηκε στα σκανδιναβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, γεγονός που οδήγησε στην επαφή της οικογένειας Ferguson με το Christian Radich, ένα νορβηγικό πλοίο με πλήρη πλοήγηση, το οποίο προσφέρθηκε να το φέρει 3000 μίλια στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό για να εξερευνήσει νέα νερά. Τα μέλη του πληρώματος πήραν επίσης το χρόνο να κάνουν μερικές πολύ απαραίτητες επισκευές στο μικροσκοπικό σκάφος, αντικαθιστώντας τα πανιά και τα ξάρτια που είχαν καταστραφεί στη διάβαση της Βόρειας Θάλασσας και η Περιπέτεια απελευθερώθηκε 100 μίλια από την ακτή της Μαυριτανίας στη Δυτική Αφρική.

“Ήταν μια πολύ θετική ιστορία και είναι λίγο διασκεδαστικό. Έχουμε ένα χάρτη και σημειώσαμε όλες τις χώρες από τις οποίες μας έχουν αποσταλεί ευχές”, δήλωσε ο Ollie και ο πατέρας του Harry Mac Ferguson στο Lonely Planet Travel News. Ωστόσο, δεν είναι όλα απλά ιστιοπλοΐα, καθώς η μπαταρία στη συσκευή εντοπισμού είναι τώρα μόλις 3%, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να την ακολουθήσετε. “Πριν από τρεις μέρες κάποιοι άντρες στα Μπαρμπάντος έστειλαν ένα αεροπλάνο και πέταξαν για να δουν πού ήταν και επιβεβαίωσαν ότι ήταν ακόμα όρθιο. Έστειλαν ένα ταχύπλοο για να το πάρουν για να επαναφορτίσουν την μπαταρία GPS, αλλά τα κύματα ήταν πολύ υψηλά, οπότε η περιπέτεια είναι τώρα στο έλεος των ρευμάτων”, δήλωσε ο Mac.

Εκτός από την πιο πρόσφατη ναυτική αποστολή, η οικογένεια Ferguson δεν είναι ξένη προς τις μοναδικές και εμπνευσμένες επιχειρήσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια, η οικογένεια αποφάσισε να ξεκινήσει μια λίστα με 500 περιπέτειες που τα αγόρια θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν, ανεξάρτητα από το πόσο εξωφρενικές ή εκπληκτικές είναι οι προτάσεις, και τώρα είναι στη μέση.

“Ο κατάλογος περιπέτειας είναι για την καλλιέργεια του πνεύματος της περιπέτειας και για την εξερεύνηση κάτι καινούργιου που δεν έχουν δει ποτέ τα αγόρια. Ήθελαν να πάνε στο διάστημα, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε προφανώς, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε LEGO εκδόσεις των διαστημοπλοίων και τα έστειλαν σε μεγάλο υψόμετρο με ένα αερόστατο με μια GoPro. Μερικές από τις περιπέτειες έχουν σχεδιαστεί για να τους διδάξουν για την κοινότητα και τη φροντίδα. Τα τελευταία Χριστούγεννα κάναμε σάκους για τους άστεγους και επίσης περνούσαμε γύρω από τα σχολεία για να κάνουμε παρουσιάσεις που ενθαρρύνουν άλλα παιδιά να κάνουν περιπέτειες στην κοινότητα”, δήλωσε ο Mac.