Τι πρέπει να κάνετε για την 10η επέτειο του γάμου σας; Μια κρουαζιέρα, φυσικά!

Το πλοίο Voyager of the Seas κάνει κρουαζιέρα 9 ωρών στο Νότιο Ειρηνικό. Αν θέλετε να τραβήξετε τα παιδιά, να ταξιδέψετε σε μέρη που δεν είχατε επισκεφθεί, αλλά και να χαλαρώσετε χωρίς να ανησυχείτε για πακετάρισμα, ξεπακετάρισμα και το καθημερινό ταξίδι.

Το πλοίο Voyager of the Seas, ένα πλοίο 5000 ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος) που όταν χτίστηκε το 1999 ήταν το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο με μήκος 311 μέτρα και 142.000 τόνους (1000 kr).

Έχασε τον τίτλο εδώ και πολύ καιρό. Σε σύγκριση με τα τελευταία πλοία της Royal Caribbean (το πλοίο Harmony of the Seas έχει μήκος 362 μέτρα και έχει χωρητικότητα 6500 ατόμων, αλλά έχει ξεπεραστεί από το καινούργιο Symphony of the Seas), είναι μεσαίου μεγέθους.

Όταν σκεφτείτε ότι σε μια εβδομάδα το προσωπικό του πλοίου 200 ατόμων παράγει περίπου 105.000 γεύματα, 300.000 επιδόρπια και 234.000 ορεκτικά, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το κρουαζιερόπλοιο είναι μόνο μπουφέ με μαζική παραγωγή. Στο Voyager, μπορείτε να επιλέξετε να γευματίσετε ανεπίσημα στο μπουφέ Windjammer σε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή/και δείπνο. Είναι ένα τεράστιο φάσμα τροφίμων που εξυπηρετεί όλους, και είναι τόσο καλό, αν όχι καλύτερα από ό, τι θα βρείτε σε κάθε εστιατόριο.

Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές. Μπορείτε να γευματίσετε a la carte στυλ στην κύρια τραπεζαρία για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο, να φτιάξετε καφέ 24/7 στο Royal Promenade ή να επιλέξετε να δειπνήσετε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια. Αυτά έχουν μια επιβάρυνση κάλυψης (συνήθως $20- $50, ανάλογα με το εστιατόριο) που δεν καλύπτεται από τον ναύλο κρουαζιέρας σας.

Το πακέτο ποτών premium, κοστίζει περίπου $750 ανά άτομο για τις 10 ημέρες. Υπάρχουν προφανώς διαφορετικά επίπεδα πακέτων, ξεκινώντας με εμφιαλωμένο νερό – αλλά θα πρέπει απλώς να εξετάσετε πόσο σκοπεύετε να πίνετε και τι σχεδιάζετε να πίνετε. Το βασικό τσάι και καφές και το νερό βρύσης είναι δωρεάν. Αν παραγγείλετε μερικά κοκτέιλ και μερικά ποτήρια κρασί – συν μπουκάλια νερό – κάθε μέρα, σύντομα θα βρεθείτε γύρω στα 75 δολάρια την ημέρα. Χρειάζεται λίγη σκέψη.

Που ξεκινάτε; Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία, που δεν μπορείτε ποτέ να βαρεθείτε. Από τα κανονικά κουίζ σε στυλ pub μέχρι τη ζωντανή μουσική, ψυχαγωγία για παιδιά, πατινάζ στον πάγο, αναρρίχηση σε τοίχο, μίνι γκολφ, προσομοιωτή σέρφινγκ, αθλητικό γήπεδο, τεράστιο καζίνο, πολλά μπαρ, υπάρχουν πολλά πράγματα εν κινήσει ανά πάσα στιγμή (låna pengar utan uc kontroll).

Και δεν έχουμε μιλήσει καν για την καλύτερη ψυχαγωγία, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις κάθε μέρα, που κυμαίνονται από εμφανίσεις στον πάγο με πρώην διεθνείς πρωταθλητές, σε μια τεράστια ποικιλία εμφανίσεων στο θέατρο La Scala των 1500 θέσεων, σχεδιασμένο βάση της όπερας του Μιλάνου. Έχει παρουσιάσεις σε στυλ Broadway, κωμωδίες και μαγικά, συγκροτήματα, υπνωτιστές, κάτι διαφορετικό κάθε μέρα και νύχτα, με πολλαπλές εμφανίσεις τόσο νωρίς όσο και αργότερα.

Σκεφτείτε το μέγεθος του πλοίου προσεκτικά πριν κλείσετε. Τα πραγματικά μεγάλα πλοία έχουν τόσα πολλά να κάνουν, αλλά υπάρχουν πάνω από 6.000 άτομα επί του σκάφους. Τα πολύ μικρότερα πλοία είναι πιο οικεία αλλά στερούνται της πολυμορφίας της διασκέδασης. Βρήκαμε ένα πλοίο χωρητικότητας 3500 ατόμων, όπως το Voyager, που παρέχει μια τέλεια ισορροπία: τόσα πολλά να κάνουμε, αλλά χωρίς ουρά!