Χρηματοδοτήστε το μεταπτυχιακό σας δίπλωμα: επιχορηγήσεις, υποτροφίες και δάνεια

Τα δάνεια για τη postgrad μελέτη εξακολουθούν να είναι ένα νέο πράγμα, αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή

Νωπά δάνεια για την κάλυψη των αμοιβών μαθημάτων και το κόστος διαβίωσης έχουν ρίξει μια οικονομική επιβάρυνση σε μερικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ωστόσο, τα τέλη σπουδών εξακολουθούν να είναι υψηλά: ο μέσος όρος ήταν £ 7.400 το 2018-19, αυξημένος κατά 31% το 2014-15 edullinen kaikille pika-vippi.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση εισήγαγε οικονομική ενίσχυση για μεταπτυχιακές σπουδές: δάνεια ύψους μέχρι £ 10,609 για φοιτητές και έως £ 25,000 για σπουδαστές διδακτορικών σπουδών. “Είναι ένα υψηλό οικονομικό μπαρ για να μελετήσετε ένα postgrad, αλλά αυτό το μπαρ είναι λίγο χαμηλότερο τώρα”, λέει ο Nick Hillman, διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης. “Αυτό ήταν καλό για τους μαθητές από χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.”

Οι φοιτητές κάτω των 60 ετών που ζουν στην Αγγλία και οι περισσότεροι υπήκοοι της ΕΕ σε προγράμματα στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επιλέξιμοι για τα δύο αυτά δάνεια. Οι αποπληρωμές και για τις δύο καθορίζονται σε 6% του ετήσιου εισοδήματος άνω των £ 21.000. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον: ο δείκτης λιανικών τιμών (RPI) συν 3%.

Οι φοιτητές που κατέχουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό δάνειο πραγματοποιούν συνδυασμένη εξόφληση ύψους 6% που καλύπτει και τα δύο. Οι φοιτητές υποβάλλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω ταχυδρομείου μέσω της Student Finance England ή του αντίστοιχου φορέα στη χώρα τους.

Αλλά αυτά τα δάνεια δεν καλύπτουν απαραίτητα όλα τα έξοδα – για τη ζωή, τα ταξίδια και τα βιβλία, για παράδειγμα – έτσι ώστε οι σπουδαστές ίσως χρειαστεί να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα για επιπλέον χρηματοδότηση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αποπληρωμές όταν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αρχίσουν να κερδίζουν περισσότερα – ειδικά αν πληρώνουν από το προπτυχιακό χρέος ταυτόχρονα.

Ο Martin Lewis, ιδρυτής της Moneysavingexpert.com, λέει ότι διαφορετικές επιλογές χρηματοδότησης μπορεί να ταιριάζουν σε διαφορετικούς μαθητές. “Εάν δεν είναι πιθανό να πάρετε ένα μεγάλο μισθό τότε θα θελήσετε ένα postgrad δάνειο. Αν είστε υψηλός εργαζόμενος με καλό πιστωτικό αποτέλεσμα, τότε μπορεί να σας φανεί φθηνότερο για να πάρετε ένα προσωπικό δάνειο. “Admiral και Sainsbury’s προσφέρουν επί του παρόντος προσωπικά δάνεια μέχρι £ 15,000 με σταθερά ετήσια επιτόκια 2,7-2,8% για παράδειγμα.

Τα περισσότερα πανεπιστήμια παρέχουν γενναιόδωρες υποτροφίες και ιστοσελίδες όπως το The Scholarship Hub είναι ένα καλό μέρος για να μάθετε τα πάντα για αυτά. Το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, για παράδειγμα, προσφέρει περίπου 100 υποτροφίες ύψους £ 10.000 ανά φοιτητή postgrad κάθε χρόνο, με βραβεία που βασίζονται σε κριτήρια συμμετοχής και σπουδαιότητας – φοιτητές από χαμηλό εισόδημα ή με προπτυχιακό πτυχίο πρώτης τάξεως θα πληρούν τις προϋποθέσεις, για παράδειγμα.

Αυτά όμως είναι ανταγωνιστικά. περίπου 1.000 άτομα υποβάλλουν αίτηση για υποτροφίες υποτροφίας του Σέφιλντ κάθε χρόνο. Ο Joe Woolway, επικεφαλής της οικονομικής υποστήριξης, συμβουλεύει να πάρει λεπτομερείς αιτήσεις στις αρχές του χρόνου. “Αυτό που αναζητούμε είναι κάποιος με σαφή λογική για τη μελέτη μιας postgrad και σαφείς φιλοδοξίες σταδιοδρομίας”, λέει. Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ μπορούν να πάρουν το 10% από τις αμοιβές τους, αλλά εκείνοι που λαμβάνουν αυτή την έκπτωση δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία.

Οι τοπικές κυβερνήσεις, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τα ταμεία για κεφάλαια είναι άλλες επιλογές. Το Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας παρέχει σπουδές για κάποιους διδακτορικούς φοιτητές ύψους μέχρι £ 20.237, που καλύπτουν δαπάνες συντήρησης, έρευνας, ταξιδιού και άλλα. Ορισμένα μεταπτυχιακά έχουν ακόμη crowdfunded δίδακτρα μέσω ιστοσελίδων όπως η Indiegogo.

Η μερική απασχόληση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πληρώσετε τους λογαριασμούς Postgrading. Η Mary Tear, 24 ετών, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ ως διαχειριστής κατά τη διάρκεια της μεταπτυχιακής της νομικής πτυχίου. “Ήξεραν ότι οι σπουδές μου ήρθαν πρώτες και ήταν ευέλικτοι αν χρειαζόμουν χρόνο”, λέει. “Υπάρχουν πολλοί τρόποι πληρωμής για το πανεπιστήμιο. Απλά πρέπει να γίνετε δημιουργικοί. “